followers ceqbell

Tuesday, January 28, 2014

Preparation BellaAloy

Ini memang kes balas dendam ke hape bella tak pasti.. baru je publish last entry tak sampai beberapa minit nak buat entry baru kan.hehehe. banyak sebenarnya bende berlaku lagi lah tengah menghitung hari je ni... Alhamdulillah jodoh kami sampai di waktu yang tak pernah kami jangka kan. memang target hujung 2015. ^_^

Since dah habis final semester..memang tengah cuti.. cuti ke? Busy wei dengan preparation majlis & next phase of our life..tapi sempat lagi jalankan HERBALIFE sebab Herbalife is fun! helping people is amazing opportunity! Alhamdulillah kerja part time still can contribute to my big day. Rasa berbaloi. Before this ade publish related to preparation wedding.. so mase tu masih lagi 50%-65% lah.. now dah 90%! i.allah this week settle goodies bag, hantar borang nikah kami.. touch up bilik pengantin! amek baju nikah.. fitting baju sanding.. final discussion dengan photographer, caterer, DJ, pape yang berkaitan.. Sattle 90% catering fees.. Hantaran memang dah settle da simpan lagi..huhu...

Al-kisah lepas kahwin pulak mencari rumah sewa. crucial part. since naim kerja kat bandar enstek, cari rumah area berdekatan la macam nilai sepang,gadong lah.. kalau cari kat internet memang xdapat lah yang okay dan murah serta bersesuaian dengan untuk kami ni.. Harapkan naim cari setakat ronda2 area nilai.. senang cerita die tak reti! urghhh! bella gak yang kene push pergi sana ajak die ronda! Penat tau tanya sana sini. ade kosong harga melampau sangat. ade kosong harga okay menakutkan pulak... aish!!!

memang mama baba ajak dok rumah mama ni je. lagi lah free everything kan tapi rase nya lebih elok duduk sendiri. no 1 tempat kerja naim jauh...! tak kan tahan punye lah duit minyak gi kerja JE! lepas tu privacy.. bukan lah kata dok sini hilang semua tu.. rumah mama pon ade 3 bilik kosong lagi.. lepas tu memang sendiri rasa nak independent lepas kahwin.. even budget xde pon untuk sewa rumah... 

bella percaya pada rezeki yang ALLAH janji kan untuk pasangan yang nak mendirikan masjid... tapi kene lah usaha kan.. ade tu harga ngam2 kami terpaksa hold dulu kalau terdesak sangat grab je lah.. but still hunting the best house with best price.. ade 2-3 area yang dah round sampai kering tangki persona tu.. sampai nak give up pulak.. 

2 hari lepas bella hangout secara tak dirancang dengan kina,my bridemade nanti.. menuju ke seremban 2 sebab da bosun dengan malacca town.. on the way tu tetibe rase nak meronda kat Bandar Seri Sendayan.. matahara mencacak kol 12pm tu kami ronda ade lah 3 taman kot... banyak rumah kosong tapi takde tampal 'untuk disewa'... dalam hati memang doa tak putus2 Allah permudahkan urusan kami yang satu ni... dalam 20 minit gitu kina ternampak 1 rumah untuk disewa.. hehehe terus tarik handbreak keluar kereta ambil no phone.. call tak berangkat..so terpaksa la ignore kan... cari lagi memang takde plus perut dah berkeroncong...sepanjang petang tu memang berdoa, rumah tu available dan harga rendah sket... area tu kalau tengok internet range die 600-800. yelah rumah teres baru, kawasan memang cantik,dekat dengan jusco plak tu.. ade kawan naim offer rm500 pon hold dulu & try mintak kurang... haha.! yang in lah kalau terdesak rembat je...

Petang lepas hantar kina, tetibe je owner rumah tu call.. tengah2 drive ni bile owner tu sebut harga je rase macam nak 'wili' kan je persona tu.haha. happy sangat sebab harga die unexpected rendah! insya Allah esok pergi tengok dalam rumah kalau everything okay esok jugak bayar deposit & amek kunci.. dah boley cuci umah baru! lalalalala~~~


okay nak tido dah sambil mimpi rumah baru.

2 comments:

  1. Saya di enstek.if nak beli herbalife dpd u leh dapat harinie x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalm puan kamariah..boleh mntak no akk?

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...