followers ceqbell

Thursday, March 7, 2013

Sila berjangkit kat saya!



Wah, mintak penyakit k aku ni? aah penyakit berjangkit yang satu nih memang aku nanti2 kan.haha. cepat lah kene cepatlah..! penyakit kahwin awal! awal ke? sekarang 23tahun boleh la lg jatuh kepada kategori itu kan? menjelang 25 dah disqualified! nge nge nge... lagi2 bile aku di dalam komuniti Gen-H Herbalife... dorg umur 19 pon ade y dah kahwin tau! suami student jgk wei! tp ape y lain dr kwn2 lain,,? die buat part time Herbalife, mampu kumpol duit yang luar biase! hehe..

okay2 sebenarny terbakooor tgk dorg y da kawen awal ni...yang aku ni da b'kawan masok 5tahun tak gk 'finish strong' for our relationship.. maybe sbb dlu pemikiran kitorg ikot flow y biase2 je kot! so now mmg aim 2013 nk tunang dah! tp tu pon up up upline aku, Uwais tak bagi..die soh nikah tros..! boleh g Herbalife Uni kt macau sambil honeymoon T_T nanges gua ni bos!! tp skrg doa je bende tu termakbul..! jgn limit kn dream kita.. sbb klu kite ade limitation automatically kite dah 'tarik handbreak' b4 kite usaha lagi..! fuhhh fuhhh..nikah this year jgk! tlg doakan even x nmpk bayang lg! xpe on december 2013 pon this year jgk beb! *gatal eh..!

tp seronok taw bile tgk mama seronok aku ckp nk btunang.. mama dah soh beli brg sikit2..da aku dah pon beli sket2..lagi plak aku tgh practical... sambil2 tuh mmg kerja kuat dlm herbalife dan i.allah semua akan bjln lancar.. lg plak bile taw my click from terengganu pon da nk btunang...dah musim kawen2 kawan2 aku hah! da bosa! dlu hingusan main cop2 tiang je.haha *aku dgn cwan main plak cop tiang same2?

Alhamdulillah walaupon tak bpe jelas lg hari bahgia kami, aku b'syukur sbb d beri peluang memalui jln y dipermudahkan allah.. seriously aku cuak bile dgr cerita2 org y sedih2 sadis2 u dpt kebahagiaan dgn y tersayang... aku dr awal b'kwn doa hampir setiap hari, ye nama die da jadi wajib dlm doa aku...aku takut sgt mama abah reject die..konon ny lah mama dlu ckp if aku dah masuk 20tahun da d'benarkan perkenalkan bf klu dah ade.. aku bkwn dgn die dr umur 18 tp umur 22 baru aku kenalkan. hihii. x berani wooooo..!tp alhamdulillah lps tu everything smooth..mama y tanya itu ini, memudahkan aku lah sbb tak ya sibuk pening2 nak susun ayat... ''mama, kakak nak kawen''..tapi, mama y tanye ''kamu bile nak kawen?'' dan aku........... Gulpppp *bunyik tertelan tulang!

ape yang kita mampu adalah merancang dan berusaha..ALLAH yang menentukan. InshaAllah..





nak sgt telekung ni untuk hantaran ;p

3 comments:

  1. Aku ade beli telekung ni awal tahun ritu. material dia ok la tp kain telekung ni agak panas sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. serious? tp cun gile nk buat hntaran

      Delete
  2. yup..licin tapi panas. tapi xla panas sangat. kalau kau tengok telekung Mia Mikhail Collection, kau boleh nampak beza licin kain tu camne. yg tu licin lembut, yg telekung atas ni licin kasar/keras sikit. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...